Hanna Turi – singer/songwriter

Hanna Turi. Foto: Malin Sydne

Hanna Turi. Foto: Malin Sydne

Hanna Turi, som utanför scenen heter Hanna Berglund, fick mycket beröm och uppmärksamhet för sin debutplatta “Some old tapes” som kom 2011.

Det blev TV-framträdanden och massor av spelningar, till och med i USA och Kina gjorde hon konserter.

Eftersom hon alltid varit intresserad av att teckna och måla så gjorde hon omslaget till plattan själv. Det blev bra, och hon kände att hon ville lära sig mer om grafisk design och illustration. Därför började hon plugga just grafisk design på Högskolan i Borlänge, men hoppade av efter ett år. Det var inte riktigt vad hon tänkt sig.

Men inte desto mindre ville hon pröva sina vingar både som artist och grafisk designer i London. Så hon berättade för alla sina vänner om planerna, och hyrde ut lägenheten.

Men London var tuffare än Hanna kunde föreställa sig, så hon tappade självförtroendet och deppade ihop.

Så det var bara att packa väskan igen, lämna pojkvännen och resa hem till Falun för att slicka såren.

Idag är Hanna glad för att hon ändå åkte till London och gjorde ett försök. Erfarenheterna där och känslorna hon gått igenom har  blivit till en massa nya låtar.

Men nu kommer Hanna först med ett album som hon jobbat med under flera år som ska heta “Tracks in the water”. Den innehåller bland annat ett spår med titeln Some kind of hell, som blivit en fantastisk musikvideo i samarbete med Vilja Vikuté.

Här berättar hon om både jobbiga och roliga saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *