Karin Park – artist från Djura

voy_4958

I hela sitt liv har Karin Park vetat att hon har gåvan – rösten. Det var aldrig någon tvekan om att hon skulle bli sångerska.

Sen dröjde det till 25 års ålder innan hon slog igenom – i Norge.

Dom första två albumen var Karin klassisk singer/songwriter. Hon tröttnade på sig själv och den musiken, och samtidigt fick hon besked om att hon hade en livshotande cancer. Då bestämde sig Karin för att göra musik som hon kände mest för. Det var rytmisk, dansant electro-pop med texter som hon kunde stå för.

Sjukdomsdiagnosen var tack och lov felaktig, men Karin hade hittat sitt uttryck och fick lysande kritik för musiken. Hon började också skriva låtar för andra artister, bland annat en låt till Margret Berger som kom kom på en fjärde plats i Eurovision Song Contest – “I feed you my love”.

I år deltar Karin själv i den norska melodifestivalen med en låt hon gjort tillsammans med Guy Chambers, låtskrivare till Robbie Williams.

Här berättar Karin öppenhjärtigt om sitt artistliv, och hur det började.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *