Cecilia & Bengt Kyllinge – skådespelare och artister

DSC_0156

Med basen i Dala Husby, där dom bor på en gård med sin två spanska gatuhundar, turnerar Cissi och Bengt landet runt med “Tag det rätta, tag Cloetta!”. Det är en show som Cissis mamma, Solveig Bergqvist-Larsson, har skrivit texten till och med massor av musik från 50-talet.

Utöver det har båda egna projekt som fyller deras liv. Bengt regisserar just nu en uppsättning av “Pettson och Findus”, och Cissi håller på att spela in en skiva med egna låtar.

Dom träffades för nio år sedan när Cissi just hade kommit hem från USA efter sex år.

Dit kom hon för att spela i en “college-film”, Pretty cool. Det var en roll hon fick i Cannes när en belgisk skräckfilm, där hon hade huvudrollen, visades.

Men efter den rollen blev det svårt att få nya filmjobb, eftersom hon saknade arbetstillstånd. Cissi trivdes ändå i Californien, och startade en målarfirma “Swedish housepainters” med bara svenska tjejer. Firman gick bra, och Cissi hoppades att hon kunde få arbetstillstånd om hon bara träffade en amerikansk man som hon ville gifta sig med.Det gick inte lika bra, så hon bestämde sig för att återvända hem till Hedemora.

Bengt jobbade som lärare och doktorerade i fysik innan han för femton år sedan vågade låta lusten att ägna sig åt sång och musik ta över.

Båda har sedan några år ett stort engagemang för barn i Uganda som har det svårt.

Det började med att Cecilia spelade in en platta med Björn Afzeliuslåtar, och ville i Björns anda göra något för tredje världen.

Då hittade dom ett barnhem i Uganda som drivs av en svensk tjej, som dom tyckte var ett bra projekt.

Under sina konserter samlade dom in pengar, det blev drygt 60.000:-, som dom reste ner och överlämnade.

När dom med egna ögon fick se hur svåra förhållandena är för barnen i Uganda, satte dom själva igång med ett fadderbarnprojekt.

Under resan i Uganda fick dom också kontakt med en radiostation där nere. Det ledde till något helt galet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *