David Jonstad – ord- och jordbrukare

Många människor drömmer om ett enklare liv på landet där man kan leva med lite höns, får, någon ko och en häst och kanske odla sin egen mat. Det känns som ett ursprungligt tillstånd som kan göra oss lyckliga och harmoniska.

David Jonstad och hans fru Sofia hade en annan utgångspunkt för sin flytt från Stockholm till den lilla byn Arkhyttan i Dalarna. David har skrivit ett par böcker om att vårt resursslösande samhälle och skuldekonomi kommer att kollapsa. Så dom tog konsekvenserna av sin övertygelse och köpte en liten gård för att kunna leva i ett sundare förhållande till jorden och bli mer självförsörjande.

Här berättar han om hur flytten gick till och det nya livet som småbrukare med får, höns och grönsaksodling.

En reaktion på “David Jonstad – ord- och jordbrukare

  1. I västra Jämtland finns ett nätverk som träffas och på ett konkret sätt planerar för livet efter en tänkt kollaps. Handlar om både klimatförändring och förlust av el och infrastruktur. Kanske kärnkraftshaveri. Man har program om odling, småskalig djurhållning, samarbetsformer och alternativ ekonomi. Överlevnad.Gammal teknik. Samhällen omfattande ca 50 personer tror man på och ringar in möjliga områden som kan passa. En förberedelse. Jag är mycket gammal och kan därför bara delta lite på avstånd men är mycket intresserad av vad de informerar om. Har läst dina böcker Kollaps och Jordad. En konstnär skriver visionära barnböcker. Intressant och hoppfullt att syssla med förberedelse inför ett troligt framtidsscenario.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *